Starten met beleggen

Dé vier stappen tot Success

De stappen om succesvol te beleggen

Kennis opdoen
starten met beleggen

#1 Waarom wil je starten met beleggen?

Je wilt starten met beleggen! Heel goed, maar zomaar het diepe induiken zonder dat je hebt leren zwemmen, is geen goed idee. Zo ook met beleggen. Zomaar beginnen en lukraak wat kopen zonder te weten wat en waarom, kan goed gaan, maar zal je uiteindelijk een hoop geld kosten. Lees daarom eerst een aantal goede boeken over beleggen of volg een cursus. Het belangrijkste dat je voor jezelf vooraf op papier kan zetten is waarom je wilt beleggen, hoeveel tijd je hier in wilt steken en bovenal hoe beleggingen jou geen nachtrust kosten.

Tip: lees de blog, daarin vind je al een hoop tips en tools

Broker kiezen
starten met beleggen

#2 Het kiezen van een Broker of Bank

Top! Je hebt voor jezelf een paar regels op papier gezet waar jij jezelf aan gaat houden, zodat beleggen jou geen nachtrust kost. Nu moet je opzoek naar een partij die jou toegang tot de aandelenmarkt geeft. Je gaat een rekening moeten openen bij een bank of een broker. Dat kan waarschijnlijk gewoon bij jouw huisbank: ING, ABN Amro, Rabobank of bijvoorbeeld Triodos. Het kan ook via online brokers, zoals Lynx, DEGIRO en SaxoBank. Deze zijn meestal iets goedkoper, maar let goed op de kleine lettertjes, daarin staan de redenen waarom zij goedkoper kunnen zijn.

Tip: let op de kosten, kosten drukken jouw rendement. In deze blog lees je er meer over.

Starten met Beleggen
starten met beleggen

#3 Starten met beleggen: jouw eerste belegging

Yes! Jouw eerste storting van jouw spaargeld is binnengekomen op jouw beleggingsrekening. Je kan aan de slag en starten met beleggen. Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken en op voorbereid bent. Je weet precies wat je wilt kopen en legt jouw eerste order in. Gefeliciteerd, het is gelukt. Je bent een belegger!.

Tip: mocht je nog niet weten hoe je succesvol kan beleggen volg dan een cursus. Dit bespaart je een hoop zorgen en geeft je het vertrouwen voor een goede start.

Discipline & Consistentie
starten met beleggen

#4 Doorgaan bij succes en tegenslag

Starten met beleggen, dat kan iedereen. Succesvol beleggen, dat is andere koek. Elke belegger, ook de meest succesvolle beleggers zoals Warren Buffett en Peter Lynch, maken fouten. Een succesvolle belegger onderscheidt zich van de gemiddelde belegger door niet op te geven bij tegenslag. In tegendeel, de succesvolle belegger gaat gedisciplineerd door met beleggen en leert van de gemaakte fouten. De succesvolle belegger ziet kansen en kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

Tip: een dip in de markt is een kans voor de optimist

Get yourself a MaxCoach ID?

Take your interest and register an online class today to enjoy life fully

Succesvol Beleggen met Beste Belegger

Frequently asked questions

Ik wil beginnen met beleggen?

Heel goed! Beginnen met beleggen is de eerste stap naar financiële vrijheid. Je bent dan niet alleen maar aan het werken voor geld, maar je laat het geld ook werken voor jou. Weet je niet hoe je moet beginnen? Schrijf je dan in voor de cursus, ik help je graag op weg.

Is beleggen iets voor mij?

Met de juiste kennis maak je gedegen besluiten. Dit geldt bij alles, dus ook bij beleggen. Als je weet waarin je belegt en waarom je precies daarin belegt, raak je minder snel in paniek en maak je minder snel de verkeerde beslissingen.

Op de beurs zie je de waan van de dag. Wil je succesvol beleggen, dan doe je dat voor de lange termijn. Als je wilt werken aan jouw financiële vrijheid, zal je jouw geld aan het werk moeten zetten. In de blog lees je hier meer over. 

Is vermogensbeheer iets voor mij?

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk weer anders. Ik geloof er wel in dat iedereen zelf succesvol kan beleggen, dus jij ook. Daar heb je geen vermogensbeheerder voor nodig. Een goede cursus of beleggingsboek kost niet veel, en al helemaal niet als je het afzet tegen de kosten die je door de jaren heen aan de vermogensbeheerder had moeten betalen. De kleine investering die je doet, doe je in kennis die je de rest van jouw leven meeneemt.

Jouw beleggingen kan je op een dermate manier doen, dat het je weinig tijd en nachtrust kost. Hoe? Daar help ik je graag bij. Lees daarvoor de blog of volg de cursus.

Valt bestebelegger.nl onder toezicht van de AFM?

De AFM houdt toezicht op beleggingsinstellingen. Aangezien bestebelegger.nl geen advies verleent, vermogen beheert, orders uitvoert of beleggingsinstrumenten uitgeeft, valt bestebelegger.nl niet onder AFM-toezicht. Publicaties kunnen evenwel door derden worden opgevat als een beleggingsaanbeveling. Bestebelegger.nl is de uitgever van deze publicaties. De opsteller is als onafhankelijk analist verbonden aan bestebelegger.nl.

De publicaties zijn niet bedoeld als een aanbod of verzoek tot aan- of verkoop van een financieel instrument en moet evenmin worden beschouwd als een persoonlijk beleggingsadvies, aangezien bestebelegger.nl noch de opsteller inzicht heeft in de individuele (financiële) situatie en doelstellingen van beleggers. Aan de publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De opsteller en bestebelegger.nl garanderen niet dat de inhoud van de publicatie juist en volledig is en aanvaarden geen aansprakelijkheid voor enige directe of gevolgschade voortvloeiende uit het gebruik van deze publicatie of de inhoud ervan. Klik Hier voor de disclaimer.

Maar beleggen is toch heel onzeker?

Ja, de waarde van jouw beleggingen zullen fluctueren en meegaan in de waan van de dag. Maar beleggen doe je niet voor een uur, dag, maand of jaar. Beleggen doe je voor de lange termijn en met geld dat je de komende vijf jaar niet nodig hebt. Beleggen is vooruit zien en geloof hebben in de toekomst. In de blog ga ik hier dieper op in. Wil je met meer vertrouwen en vooral ook nachtrust beleggen? Volg dan de cursus.

Maar sparen is toch veiliger dan beleggen?

Dit is een veel voorkomende gedachte. Sparen geeft zekerheid. Met geld op de bankrekening kan je tegenvallers makkelijk opvangen. Geld sparen om een aantal maanden in jouw onderhoud te kunnen voorzien is dan ook zeker verstandig. Als je het geld binnen afzienbare tijd nodig hebt, dan is sparen ook waarschijnlijk de beste optie. 

Toch is in mijn ogen de stelling een misvatting. Als de inflatie hoger ligt dan de spaarrente, dan geeft sparen jou de zekerheid dat jouw spaargeld minder waard wordt. Ja, de waarde van beleggingen zullen fluctueren en meegaan in de waan van de dag. Maar beleggen doe je niet voor een uur, dag, maand of jaar. Beleggen doe je voor de lange termijn en met geld dat je de komende vijf jaar niet nodig hebt.

Beleggen is vooruit zien en geloof hebben in de toekomst. In de blog ga ik hier dieper op in.

Maar wat nou als de banken omvallen?

Ik acht deze kans niet zo groot. Dit hebben we ook rond 2008 gezien. Zodra de systeembanken op punt van omvallen stonden, schoot de overheid te hulp. Mochten de banken toch omvallen, dan is ook jouw spaargeld niet veilig.

Maar ik heb nog geen grote zak geld?

Dat hoeft ook helemaal niet, maar met jouw stap om te gaan beleggen ga je die grote zak wel maken. In de blog en de cursus ga ik hier dieper op in hoe je dat kan doen.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare

Nu Gratis

Succesvol beleggen in 10 stappen

Schrijf je in en ontvang de Beleggers Succes Gids
Jouw gegevens worden niet zomaar met derden gedeeld
Vul jouw e-mail hieronder in en krijg de GRATIS Beleggers Succes Gids!
Vul jouw e-mail hieronder in en krijg de GRATIS Beleggers Succes Gids!